Bröstningsplåtar, målning och trallbrygge

Nu har det hänt en del igen bröstningsplåtar på plats, bröstningsbrädor likaså, framsidan målad, byggställning nedplockad, markskruv  till altanen monterad, markduk och grus på plats. Bärlinor monterade, govlåsar och trall lagd.
 
Men vi börjar från början.
För ett antal veckor sedan fick vi hem alla plåtar för montering, Torbjörn kom upp och hjälpte oss med det.
Samtidigt passade vi på och ordnade till fönsterfodren på över våningen på gaveln.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Därefter tog vi och målade sista delen som skulle ha gul färg. Passade på medans vi hade byggställningen uppe.
 
 
 
 
 
Nästa steg var att få till plintar eller liknade för den nya brokvisten/altanen. Funderade lite fram och tillbaka på olika varianter men bestämde oss till slut för att prova markskruv istället för att gräva och gjuta plint.
 
Här nedan håller montören på att skruva ner markskruven.
 
 
Så här i efterhand kan man konstatera att stenar i backen ställer till mer än vad i alla fall jag tänkte mig. Bland annat så skruven i nedre högra hörnet i bilden stötte på sten allra längst ned och vek sig. Nu är det inget som påverkar hur mycket last den tar men det inte blev så exakt som jag hade inbillat mig.
 
 
En till sak som vi passade på att göra medan byggställningen var upp var att vi blåste rent det gamla taket med högtryck. Det var rejält smutsigt efter åratal av vedeldning.
 
Torbjörn och Kajsa kom upp och hjälpte oss plocka ner byggställningen och påbörja montering av bärlinor. Fick upp en och en halv lina innan det blev alldeles för mörkt att hålla på. 
 
 
Beställde och fick hem ett lass 0-16 i mitten av veckan som vi hade för marktäckning och justering under altanen. Ska även ha det till att justera vår grusgång. Som det är nu ligger det bara ett bärlager på den.
 
Pär kom och hjälpte oss med fortsatt montering av bärlinor samt att lägga golvåsar eller snarare så var det han som gjorde jobbet medan vi var på våra jobb.
 
Så här såg det ut när vi kom hem från jobben i fredags. Trall monterad och klar. 
 
 
Det som väntar härnäst är att vi får hem limträbalken vi beställt och montering av den och takåsarna för brokvisten. Förhoppningsvis får vi tag i mer trall i rätt längd och dimensioner trots tiden på året, tydligen har inte byggvaruhandlarna några större lager av tryckt material förutom på sommaren.
Allmänt | |
Upp